Teren
Vanzare teren Galati Județul Galati
21.07.2016

De vanzare proprietate situata in Romania ,oportunitate de afacere investitie agicola, situata in judetul Galati , in comuna Certesti, zona de deal, neinundabila.Investitie de actualitate in agricultura si zootehnie, avand in vedere preconizata criza alimentara mondiala..
Zona de deal situata in centrul Moldovei avand ca componenta Comuna Certesti, formata din localitatile Certesti { ca centrul administrativ} plus loalitatea Carlomanesti si Cotoroia.
Clima temperat continentala; acces drum judetean asfaltat legat de drumurile nationale din zona. Satele Cotoroia si Carlomanesti se afla la 2 km si respectiv 3 km de centrul administrativ al comunei ( Certesti), fiind legate prin sosele asfaltate fiecare avand scolii , gradinite, farmacii si lacase de cult;Pe raza satului Carlomanesti se afla Manastirea de calugari Carlomanesti, iar la circa 7 km distanta se afla Manastirea de maicii Adam, monument istoric national. De mentionat ca sunt in curs de executie in comuna Certesti sistemul de aductiune gaz metan. Referitor la terenurile extravilane :teren arabil: cu suprafata de 26,42 ha, (264 .200mp/2) situat in imediata margine a satului Carlomanesti, sola compacta, platou de deal, teren plat zona neinundabila. Structura solului cernoziom( black earth) clasa I de fertilitate., pretabil la culturi de cereale, floarea soarelui, in, rapita, canepa, tutun, cat si de infiintare de culturi viticole si pomicole, (afine de cultura), si culturi horticole, si floricole .
Accesul la parcela de teren se face pe drum comunal pietruit, in apropiere aflandu-se stalpi de transport energie electrica 220/380 volti.Obtinerea performantelor ridicate in productia la hectar, este asigurata de catre climatul bogat in precipitatii, asigurat si de marele suprafete de padure din zona.Obtinerea unor culturi nepoluate se datoreaza distantei mari de zonele cu activitate industriala,.Pe langa potentialul agricol al zonei o reprezinta cresterea animalelor , oi, vaci cai, si pasari, avand in vedere suprafetele mari de pasune cat si a recoltelor mari obtinute la hectar de cereale ce asigura hrana animalelor. Padurea suprafata 18, 75 ha (187500 de mp/2) formata din doua parcele compacte de respectiv 9 ha( 90.000 mp/2) si 9, 75ha (97500mp/2), componenta arboricola este constituita DIN FOIOASAE: stejar; carpen; ulm; tei. Aluni, etc.Masa lemnoasa este intretinuta datorita neexploatari acesteia, cat si a pazei autorizate a suprafetelor. . Suprafata de padure este asigurata in regim silvic conform legii, exploatarea facandu-se la cererea propietarului de 1,25 m/cubi la hectar (minimum) putandu-se exploata ca lemn de foc pentru incalzire centrale termice ,la sobe ,boilere, centrale cu combustibil lemnos.De mentionat este si fauna bogata cu potential cinegetic important : mistret, caprioare, vulpi, iepuri, cat si exploatarea fructelor de padure : maciese, coarne, ciuperci,alune, etc.Accesul se face pe drumuri comunale aferente parcelelor de padure. De mentionat este si existenta unui parau ce trece prin zona si se varsa intr-un baraj de irigatii, ( cu posibilitati de practicarea pescuitului sportiv) .Pasunea suprafata 3 ha ( 30.000 mp/2) pretabil pasunatului : pentru oi, capre vaci, cai. Accesul se face pe un drum invecinat de pasune. Alte date generale referitoare la zona respectiva: bogata zona melifera pentru practicarea apiculturii, important potential eolian certificat in studii recente de specialitate efectuate de concerne interesate din ce in ce mai mult in amplasarea de centrale eoliene in zona avand in vedere altitudinea de 260-283 m cat si a exzistentei drumurilor de acces ce faciliteaza montajul , asistenta necesara acestora.Existenta retelelor de transport de energie asigura furnizarea energiei eoliene electrice atat pe plan local cat si in sistemul national de consum de energie electrica.O alta oportunitate consta in depistarea facuta de Facultatea de Geologie si Geodezie Iasi, a existentei importante resurse de petrol si gaze naturale, cat si de ape geotermale, de inalta presiune. Propietatea se vinde in intregime cu toate suprafetele ce o formeaza, adica un total de 484.100 mp/2 teren Propietarul garanteaza dreptul unic de proprietate dovedit cu actele din posesie. Terenurile nu sunt grevate de imprumuturi bancare sau alte forme de sechestru.Formalitatile ,cadastru si intabulare sunt executate la zi.
484000 mp

1
CONTACT

Cristian
Telefon: 0723228363
Link către site: